Педро Проенса ще ръководи четвъртфинала на Евро 2012 между отборите на Англия и Италия, съобщава електронното издание Football-Italia.net.

41-годишният португалски рефер, който свири тазгодишния финал на Шампионската лига, ще бъде подпомаган от своите сънародници Бертино Миранда и Рикардо Сантош. Голлиниите пък ще наблюдават Мануел Де Соуса и Дуарте Гомеш.

Междувременно станаха ясни и съдиите на другите четвъртфинални двубои. Испания-Франция ще се ръководи от италианеца Никола Рицоли, а англичанинът Хауърд Уеб ще бъде рефер на срещата между Чехия и Португалия. Словенецът Дамир Скомина пък ще свири Германия-Гърция.

Днес пък Пиерлуиджи Колина обяви кои ще бъдат съдиите, които заради допуснати грешки няма да ръководят повече мачове от турнира.

Това са германецът Волфганг Щарк, неотсъдил дузпа в полза на Хърватия в срещата на "шахматистите" с Испания, унгарецът Виктор Кашай, ощетил Украйна в двубоя на домакините на Евро 2012 с Англия, испанецът Карлос Веласко Карбайо, който не беше на ниво по време на двубоите Полша-Гърция и Дания-Германия, както и холандецът Бьорн Кайперс, свирил срещите Ейре-Хърватия и Украйна-Франция.