Една от сделките между отбори от италианското първенство, за която се говореше от известно време, съвсем скоро ще стане факт. Защитникът на Палермо Матиас Силвестре ще премине в Интер. "Нерадзурите" ще платят на сицилианците между 8 и 10 милиона евро за правата на бранителя.

"Срещнах се с президента на Интер Масимо Морати. Разговаряхме за Матиас Силвестре и в крайна сметка стигнахме до споразумение. Шансът сделката да се осъществи е 99 процента. Ето – когато двама президенти на клубове разговарят, е много по-лесно да се постигне договорка за даден състезател, отколкото когато преговорите водят спортните директори на съответните тимове", коментира президентът на Палермо Маурицио Дзампарини, цитиран от сайта Football-Italia.net.

Междувременно ексцентричният бос на сицилианския клуб обяви, че италианският национал Федерико Балдзарети няма да напуска "Ренцо Барбера". По-рано днес в медиите на Апенините се появи информация, че левият бранител е желан от Милан.

"Проведох среща с агента на Балдзарети и предложих нов тригодишен договор на футболиста. Засега обаче има малка разлика между това, което предлагам, и това, което иска играчът. Но той ще поднови контракта си с нас", категоричен беше Дзампарини.