Полузащитникът на Дженоа Кевин Констант най-вероятно ще се състезава с екипа на италианския вицешампион Милан през следващия сезон, съобщава електронното издание Football-Italia.net.

Днес представители на "росонерите" обсъждат с ръководството на "грифоните" детайлите около преминаването на бранителя Франческо Ачерби на "Сан Сиро". В хода на преговорите хората на миланския гранд са споделили за интереса си и към гвинейския халф.

Милан би трябвало да вземе 25-годишния Констант под наем за една година, докато нападателят на червено-черните Алберто Палоски, който през изминалия сезон игра за Киево, може да се присъедини към тима на Луиджи Де Канио като част от сделката.

През изминалата кампания гвинейският футболист, роден във Франция, записа участие в 21 шампионатни срещи, отбеляза едно попадение (във вратата на Катания) и направи една асистенция.

Още миналото лято се говореше, че "росонерите" се интересуват от полузащитника, който освен за Дженоа е играл още за Киево, Шатору и Тулуза. "Грифоните" обаче, които тъкмо бяха привлекли Констант от Киево, не го прехвърлиха веднага в редиците на отбора от Милано.