Десният бек на холандския национален отбор по футбол Грегъри ван дер Вил направи доста любопитно изказване, в което споделя, че няма място в редиците на испанския първенец Реал Мадрид.

Преди шампионата на Стария континент защитникът на Аякс Амстердам бе свързван с преминаване при "кралете", но с неубедителното си представяне на турнира негов трансфер в Реал изглежда малко вероятен.

"Нямам никакви новини от Реал Мадрид. Този отбор може и да си търси десен бек, но аз не играх много добре на Евро 2012, за да докажа, че имам място в редиците на Реал", откровено отсече Грегъри ван дер Вил за мадридския вестник "Марка".

"Мога да се представя много по-добре и точно това ме разочарова. Ще видим какво ще се случи в близките няколко седмици и кои клубове се интересуват от мен. Но поне засега не мога да мисля за Реал Мадрид", завърши коментара си 24-годишният краен бранител.

До момента Грегъри ван дер Вил има 35 мача за националния отбор на Холандия. Той е с основна "заслуга" за фиаското, което "лалетата" изживяха на турнира този месец, след като не взеха нито една точка в своите три мача от груповата фаза на надпреварата.

Интерес към ван дер Вил имаше и от лагера на европейския клубен шампион Челси, припомня сайтът Goal.com.