Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова ще се изправи срещу Стефани Дюбоа (Кан) в сблъсък от осминафиналната фаза на престижния международен тенис турнир на тревна настилка от категорията “Премиер” в Ийстбърн с общ награден фонд 637 000 долара.

Припомняме ви, че вчера младата пловдивчанка стартира кампанията си на английска земя с впечатляваща победа над световната номер 3 и водачка в схемата Агниешка Радванска (6/2, 6/4).

След отпадането още на Петра Квитова и Каролине Возняцки схемата на турнира се отвори допълнително и това дава чудесна възможност Цвети да пробие напред в надпреварата и да натрупа сериозен точков актив.

Ако успее днес да преодолее съпротивата на 123-та в света канадка Цвети ще си осигури 120 точки, валидни за ранглистата на женската тенис асоциация и 16 000 долара от наградния фонд.

Статистиката от досега изиграните срещи между двете тенисистки е категорично в полза на българката, която от четирите си двубоя срещу Дюбоа има четири победи, включително една от 2009 година именно на турнира в Ийстбърн.

Днешният сблъсък е заложен като първи на корт номер 4 и се очаква да започне от 14.30 часа българско време, но за съжаление няма да може да се наблюдава на живо.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

час Централен корт час Корт № 1
13.00 ч. Луси Шафарджова 13.00 ч. Анжелик Кербер
  Хедър Уотсън   Шанел Скийпърс
следва Марион Бартоли следва Екатерина Макарова
  Александра Возняк   Лаура Робсън
следва Бърнард Томич следва Маркос Багдатис
  Фабио Фонини   Стив Дарсис
следва Анди Родик   Филип Колшрайбер
  Жерами Шарди   Джейми Бейкър
    час Корт № 4
    14.30 ч. Цвети Пиронкова
      Стефани Дюбоа