Бившият номер 1 в световната ранглиста Анди Родик сложи край на разочароващата серия от шест поредни загуби и днес най-накрая стигна до победа, макар и след отказване на неговия опонент.

В среща от първия кръг на тенис турнира на тревна настилка в Ийстбърн с общ награден фонд 403 950 долара, американецът се изправи срещу Сам Куери и при резултат 5/2 в полза на трикратният финалист от Уимбълдън Куери се отказа от участие заради травма в гърба.

Така Родик стигна до успеха за първи път откакто записа впечатляващата си победа над Роджър Федерер на Мастърса в Маями, а е интересно да се отбележи, че заради разочароващото си поражение още на старта в Киунс клъб, за отново за първи път, но от 10 години насам, Анди Родик участва в турнир седмица преди началото на Откритото първенство на Великобритания.

Голямата изненада днес на надпреварата в Ийстбърн обаче поднесе квалификанта от Австралия Маринко Матошевич, който стигна до впечатляващ обрат срещу водача в схемата Ришар Гаске за крайното 1/6, 7/6, 7/6.

Междувременно на другия мъжки турнир, който се провежда тази седмица – този в Хертогенбош (Хол) с общ награден фонд 398 250 евро, поставеният под номер 1 Давид Ферер не срещна особени затруднения срещу канадеца Пиер Дюклоа – 6/4, 6/4.

В следващия кръг нисичкият испанец ще се изправи срещу аржентинеца Леонардо Майер, който по-рано отстрани руснака Михаил Ледовски с 2:0 сета.

Резултати:

Хертогенбош    
I кръг:    
     
Лукаш  Кубот 6 6
Дуди Села 1 2
     
Е. Роджър- Васелин 6 6
Алекс Богомолов 4 4
     
Флавио Чипола 4  
Потито Стараче 2 R
     
Ксавие Малис 7 6
Виктор Троицки 6 2
     
Ийстбърн    
I кръг:    
     
Филип Колшрайбер 6 7
Го Соеда 4 5