Шампионката от Откритото първенство на Великобритания Петра Квитова започна с фалстарт участието си на супер турнира на тревна настилка от категорията “Премиер” в Ийстбърн с общ награден фонд 637 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата чехкинята, която бе поставена под номер 2 в основната схема, допусна загуба с 0:2 сета от рускинята Екатерина Макарова, в отделните части 5/7, 4/6.

Квитова започна срещата изключително агресивно, но в стремежа си тотално да пресира своята съперничка с мощни удари от основната линия, тя често допускаше непредизвикани грешки и от това максимално се възползва шампионката от 2010 година.

След като успя да реализира общо 5 пробива за целия двубой Макарова напълно заслужено стигна до крайния успех и в следващата фаза от надпреварата ще се изправи срещу квалификантката Лаура Робсън.

Почти същата съдба сполетя днес и бившата номер 1 в световния тенис Каролине Возняцки, която така и не успя да намери отговор на прагматичната игра на младата американка Кристина Макхейл и в крайна сметка отстъпи с 1:2 сета (1/6, 7/6, 4/6).

На противоположния полюс на емоциите обаче продължава да бъде белгийката Ким Клайстерс, която днес успя да намери място на четвъртфиналите на тенис турнира в Хертогенбош, след категоричен успех над Катерина Бондаренко – 6/2, 6/1.

Резултати:

Хертогенбош      
II кръг:      
       
Доминика Цибулкова 6 7  
Шахар Пеер 2 6  
       
Урсула Радванска 6 6  
Флавия Пенета 1 1  
       
Надя Петрова 7 6  
А. Медина Гаригес 5 3  
       
Ийстбърн      
I кръг:      
       
Марион Бартоли 6 6  
Сорана Кърстеа 2 2  
       
Анжелик Кербер 3 6 7
Елена Веснина 6 0 5