Ирландският букмейкър, чието име блесна на боксерките на Никлас Бендтнер на Евро 2012, успя да зарадва нападателя, след като обяви, че ще плати наложената му глоба в размер на 100 000 евро.

Датчанинът си вкара автогол, след като смъкна гащетата си по време на мача с Португалия, при отбелязването на изравнително попадение за 2:2. Радостта му се оказа доста солена - минути след това иберийците забиха победния трети гол, а голаджията бе глобен от европейската футболна централа.

Стрелецът реши да покаже "щастливите боксерки", които му носят късмет веднага след като вкара втория си гол с глава срещу Португалия. На тях обаче лъсна името на известен букмейкърски пункт на Острова.

От УЕФА веднага одрусаха Бендтнер с 100 000 евро и един мач, в който той няма да има възможността да защитава честа на родината си.

Днес обаче от въпросната букмейкърска къща решиха да платят глобата на Бендтнер, след като датчанинът им направи (не)скрита реклама. А европейската футболна централа бе определена като "истерична и дълбоко цинична".

"Никлас Бендтнер не трябва да страда заради двойните стандарти на УЕФА и да бъде наказван заради избора си да носи своите късметлийски боксерки - това беше просто малко забавление", се казва още в изявлението на букитата.