В края на сезона в Бундеслигата Ариен Робен изпусна дузпа в Дортмунд и Борусия победи Байерн. С това се изпепелиха и мечтите на баварците за титла. А за първи път от 16 години тимът не печели шампионата в две поредни кампании.

Във финала на Шампионската лига Робен изпусна нова ключова дузпа - в продълженията на мача с Челси. След това не пожела да участва в рулетката на дузпите. Освиркаха го дори най-верните фенове на Байерн.

Евро 2012 се оказа възможността на Робен да се отърси от кошмарния за него сезон, завършил с три сребърни медала. Но Холандия изживя истинско фиаско и напусна турнира без нито една спечелена точка.

"Това беше най-лошият сезон в кариерата ми. Нещата не се получиха нито в Байерн, нито в националния отбор", каза Робен пред Goal.com.

"Боли много, защото на старта на кампанията бях много ентусиазиран. Ако финалът на Шампионската лига беше шок, разочарованието с националния отбор на Холандия беше още по-неочаквано."

"Дори най-големият песимист не е мислил, че можем да бъдем изхвърлени от Евро 2012 без нито една спечелена точка от три мача. Всички ние сме виновни, но нещата просто не се получиха."

"Атмосферата беше различна от тази отпреди две години на световното първенство. Не знам дали сме си помислили, че ще имаме гарантирано място на финала. Може би бяхме отпуснати, а да загубим първия мач срещу Дания беше самоубийствено."

"Това не е краят на цикъла за това поколение в националния тим. Имаме страхотни играчи, които ще предложат много на Мондиал 2014."

"С потенциала, който имаме в атака е невероятно, че не спечелихме нито една точка на първенството. Сега имам нужда от почивка, за да не мисля за футбол известно време.Имам нужда да заредя батериите и се надявам следващият сезон да е по-добър за мен", завърши Робен.