Ветеранът Джейми Карагър сподели, че Ливърпул е бил много близо до подписа на Марио Гомес по времето на Рой Ходжсън на стадион "Анфийлд".

През миналия сезон Гомес заби цели 41 гола в 51 мача за Байерн Мюнхен, а на Евро 2012 има три попадения на сметката си до момента.

"Марио Гомес и Анди Керъл се представят по различен начин на домашната сцена през последните сезони, но сходството между двамата може да се намери в това, че Ливърпул бе много близо до подпис с нападателя на Байерн, преди да вземем Керъл", издаде тайна от кухнята Карагър.

"Но опитът да парафираме с Гомес пропадна в последния момент, когато Ходжсън беше мениджър на нашия тим. И оттогава досега Гомес не спира да бележи", продължи ветеранът пред вестник "Телеграф".

"В края на миналата кампания, както и сега на Евро 2012 Анди Керъл доказа, че има място в такава елитна компания и той може да бъде използван по различен начин, освен чрез своята височина."

"Прототипът за модерен нападател е Дидие Дрогба. Когато взехме Анди, надеждата ни беше, че той ще бъде английската версия на Дрогба. Един мощен таран, който има докосването и техниката да бележи голове."

"Дрогба блестеше в Челси не само с головете си, но и със защитната си игра, която беше голямо негово оръжие. Срещу Барселона и Байерн Дрогба беше един от най-добрите защитници на Челси. В петък Анди изпълняваше точно същата роля за Англия", завърши своето изказване Карагър.