Треньорът на Португалия Пауло Бенто бе доволен от своите, след победата с 2:1 над Холандия. Успехът класира ибериците на четвъртфинал на Евро 2012 и прати у дома Лалетата. Двата гола на Кристияно Роналдо се оказаха достатъчни за продължаването напред.

Португалия страдаше в началото и изостана в резултата след гола на Ван Дер Ваарт, но иберийците поеха инициативата и изравниха, а след това стигнаха и до победата.

"Трябваше да страдаме, да, но знаехме срещу кого се изправяме. Не започнахме добре, защото не успявахме да контролираме топката и лесно я губехме. Холандия поведе, но истината е, че след онзи гол, ние реагирахме изключително добре. Дори и след превъзходството на съперника в началото, резултата на почивката бе такъв, какъвто трябваше да бъде - равен", заяви Пауло Бенто.

"После след паузата вкарахме за 2:1, но имаше и няколко шанса за съперника. Те удариха греда и имаха своите положения. Ние също ударихме греда и можехме да решим всичко с трети гол. В крайна сметка мисля, че заслужено се класирахме. Играчите свършиха добре работата си. Постигнахме първата цел, но не и единствената", каза още треньорът.

На четвъртфиналите Португалия среща Чехия. Иберийците не бързат да мислят за този мач.

"Имаме време да анализираме играта на съперника. И те като нас загубиха първия си мач на турнира,  а след това се класираха. Сега обаче е време да се радваме, след което ще мислим за мача с Чехия".