Националният селекционер на Дания Мортен Олсен предупреди неговият отбор да не бъде отписван от сметките в Група "В" на Евро 2012.

Датчаните имат може би най-малките шансове да продължат напред в турнира, но въпреки това специалистът даде да се разбере, че "Червения динамит" ще се бори до последно и може отново да избухне жестоко.

Днес Дания ще се изправи срещу Германия в последния си мач от груповата фаза и има нужда от победа, за да може евентуално да продължи напред в турнира.

Дания не е губила от Германия от Евро 1996, а Олсен има добра статистика срещу Бундестима - две победи и едно равенство.

"Ще се опитаме да победим", заяви селекционерът на Дания на пресконференцията след мача.

"Германия е един от фаворитите да спечели турнира, но нищо не е невъзможно", добави той.

"Ще трябва да свършим наистина много работа, за да спрем немците, но ние имаме страхотен отборен дух и просто се нуждаем от малко късмет"

"Статистиката не е важна. Не можем да лежим на стари лаври. Фактът, че не сме губили от доста време от Германия, не е нещо, което може да ни помогне. Абсолютно съм сигурен, че немците няма да ни подценят, тъй като знаят, че можем да победим всеки", завърши Олсен.