Една от големите звезди на Холандия Уесли Снайдер смята, че Португалия не е само Кристиано Роналдо и изрази надежда звездата на Реал Мадрид да не се разиграе точно срещу неговия отбор.

Днес двата тима излизат един срещу друг в решителен сблъсък, от който до голяма степен ще стане ясно кой от тях може да се класира за директните елиминации на Евро 2012.

Снайдер и компания се представят трагично от началото на турнира и допуснаха две загуби - от Германия и Дания, докато Роналдо също не оправдава огромните очаквания към себе си.

Той направи страхотни пропуски срещу Дания в миналия мач.

"Португалия не е само Кристиано Роналдо", заяви Снайдер в ексклузивно интервю пред "Goal.com".

"Доказателство за това е, че той не е вкарал гол досега в турнира и аз се надявам това да остане така и след нашия мач", добави халфът.

"Ако погледнем направеното от нас през тази година, смятам че можем да победим Португалия. Това обаче ще зависи от подхода ни в началните минути на мача. Ако вкараме ранен гол, всичко може да се случи"

"Ситуацията е много трудна, но не и невъзможна. Сега ние сме фокусирани единствено върху  Португалия и ще се стремим да вкараме голове на този противник, а същевременно ще видим какво ще се случи в другия мач"

Холандия първоначално бе един от големите фаворити за трофея от Евро 2012, но отборът до момента разочарова.

Самият Снайдер съчувства на феновете за мъката им, след като "Лалетата" са на крачка от отпадане от турнира.

"Разбирам, че феновете ни са много разочаровани"

"Ние сме още по-разочаровани, защото преди началото на турнира смятахме, че сме достатъчно силни, за да го спечелим. Сега пък можем да отпаднем още в групите"

"В нашия лагер няма проблеми и криза. Всички искаме да печелим и това е нормално. Професионалисти сме и мислим само за отбора", завърши той.

Холандия и Португалия ще се изправят една срещу друга днес от 21:45 часа българско време в Харков.