Селекционерът на Холандия Берт ван Марвайк се зарече отборът му да играе на предела на възможностите си, за да опита да се класира за четвъртфиналите на Евро 2012.

Преди последния мач от "Групата на смъртта" лалетата се намират на последно място в класирането без нито една точка. Въпреки това те имат сравнително реалистични шансове за продължаване напред. За целта Германия трябва да победи Дания, а Холандия трябва да победи Португалия с поне 2 гола разлика.

"Ако играеш на финалите на големи турнири, понякога ти трябва само равенство, за да продължиш напред", коментира той въпросът дали се надява на услуга от Германия.

"Но ние трябва се опитаме да победим. С надеждата Германия да победи, ние още от началото ще знаем, че до края на мача трябва да сме победили с два гола разлика".

"Имам това на ум. Върху това сме базирали тактиката си и ще го видите. Мачът ще е много напрегнат".

Специалистите прогнозират, че за целта Ван Марвайк ще пусне като титуляр Клаас-Ян Хунтелаар на върха на атаката. Робин ван Перси пък ще бъде изтеглен по крилото, а вероятно Марк ван Бомел ще седне на пейката.



Ако не можеш да се присъединиш, трябва да ги победиш – категоричен е преди играта Мичо Петров, нашият играч на Евро 2012. Пожелаваме победа на нашето момче в предстоящия мач, на теб – също. С bet365.com, на това европейско, играчът си ти.