Довечера Германия и Дания излизат в сблъсък от група В на европейското първенство. В Лвов на германците е необходим и хикс, за да се класират като победители в групата за четвъртфинала.

Те обаче са в негативна серия срещу този противник - 16 години без победа. По-точно в три мача вече германците не могат да победят Дания, записаха две загуби и едно равенство.

Но големият успех на северната държава беше преди това. На финала на европейското първенство през 1992 година абсолютният аутсайдер Дания победи световния шампион Германия с 2:0 на финала в Стокхолм и грабна сензационно купата.

Макар общият баланс след 26 мача да е в полза на германците (14 победи), датчаните се представят добре срещу фаворита на големите форуми.

В групите на Мондиал 86 в Мексико големият отбор на Лаудруп и Елкер би с 2:0. Две години по-късно германците биха със същия резултат на домакинското им Евро 88, но после дойде въпросния финал.

Ден след като България започва участието си в Балканската война през 1912 година, Дания бие Германия с 3:1 в Копенхаген в първия мач между двете страни.

Малката държава доминира и в следващите години, чак в периода на Третия райх германците обръщат нещата в своя полза. От тези години е и най-голямата им победа над Дания - 8:0 в град Бреслау, днес в полско владение под името Вроцлав.

За последно двете страни играха помежду си през лятото на 2010 година, германците поведоха с два гола, но накрая Дания стигна до равенството 2:2.