Уест Хям се завръща във Висшата лига и по повод на това се опитва да подсили състава си. След като привлякоха двама вратари – Стивън Хендерсън и Юси Яскелайнен – сега "чуковете" са насочили вниманието си към доста по-офанзивни футболисти.

Преди два дни се разбра, че Уест Хям е близо до подписа на испанския ветеран Гути, а междувременно "чуковете преговарят с Ювентус за Елжеро Елиа.

Холандецът записа едва четири шампионатни мача за "бианконерите" през изминалата кампания и е един от двамата полеви играчи на "Старата госпожа", които взеха участие в срещи за първенство, но не отбелязаха попадение (другият е опитният Фабио Гросо).

Според електронното издание Football-Italia.net 25-годишният бивш футболист на Хамбургер би струвал на "чуковете" около 8 милиона евро. 7 милиона евро пък е цената на друг холандски състезател, който е желан от лондончаните – Люк Кастайньос.

През изминалия сезон младият нападател на Интер игра в шест шампионатни двубоя, като отбеляза един гол, донесъл на "нерадзурите" победа с 1:0 срещу Сиена.