Президентът на Дженоа Енрико Прециози потвърди, че вече се е споразумял с ръководството на Милан относно бранителя Франческо Ачерби. Така защитникът ще играе за "росонерите" през следващия сезон, но само ако "грифоните" си осигурят половината от правата на състезателя, която принадлежи на Киево.

По-рано този месец Презиози каза, че Ачерби ще види "Сан Сиро" само на пощенска картичка, но най-новото му изявление по темата съвсем не е толкова остроумно.

"Все още не сме се договорили с директорите на Киево, но ако привлечем Ачерби на 100 процента, той ще отиде в Милан, защото с "росонерите" вече имам споразумение", категоричен беше Прециози, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Президентът на Дженоа се отрече и от едно друго свое изказване – че Алберто Джилардино твърдо остава при "грифоните". Прециози коментира, че има интерес от страна на Монако и Джила може да поеме към Франция. За сметка на това, твърди ексцентричният президент, в състава на генуезците през следващия сезон ще бъдат Чиро Имобиле и Александър Меркел.

"Дали някой измежду Херман Денис и Адриан Муту би могъл да замени Джилардино? Не, никой от тези играчи няма да се състезава за Дженоа. Миналата година дадохме Матиа Дестро под наем на Сиена, като тосканците могат да купят половината от правата му. Съществува обаче и вариант Дестро да се върне и да играе за нас", допълни Прециози.