Само преди няколко дни стрелецът Марио Гомес се оказа мишена на остри критики в Германия. Един от тези, които оплюха тарана на Бундестима бе бившият национал Мемет Шол.

Гомес обаче изригна с цели три гола след първите два мача на Евро 2012 и напълно оправда доверието на Йоахим Льов към него, носейки пълен актив от 6 точки на тима. Дори голмайстора на Германия Мирослав Клозе загуби титулярното си място заради Гомес.

Днес митичният Франц Бекенбауер направи доста интересно изказване. Според него критиката на Шол се е трансформирала в мотивация за Гомес.

"Думите на Мемет след мача ни с Португалия бяха доста иронични, но изглежда са подействали мотивиращо на Гомес", заяви бившият капитан на Германия.

"Спомням си, че аз самият направих нещо подобно след загубата ни от Лион през 2001 година, когато паднахме с 0:3. След това се класирахме на финала и взехме купата", продължава Кайзера.

"Много ми се иска Марио Гомес да каже същото за критиките на Мемет Шол след края на Евро 2012", завърши Франц Бекенбауер.

В последния си мач от група "B" на шампионата Германия има нужда от само една точка, за да се класира във фазата на елиминациите на Евро 2012 като победител в своята група. Точка за Дания ще елиминира от турнира големия съперник на Бундестима Холандия...