Младият италиански защитник на Манчестър Юнайтед Алберто Масачи, който е част от резервния тим на "червените дяволи", а преди това е играл за отбора им до 18 години, може да се завърне на Апенините, за да се състезава с екипа на Рома.

Според Football-Italia.net английските вицешампиони не смятат да задържат 19-годишния десен бранител и скоро ще го освободят, а от ситуацията ще се възползват именно "джалоросите".

През 2009-та година Манчестър Юнайтед отмъква Масачи от Емполи. По онова време футболистът е все още твърде млад и няма как да се обвърже чрез професионален договор със "сините".

Защитникът играе редовно за младежката формация на "червените дяволи", като през 2010-та година подписва професионален контракт с английския клуб. През следващите два сезона обаче бранителят е измъчван от различни контузии, които не му позволяват да пробие в първия тим на Манчестър Юнайтед.

През изминалата кампания Масачи често страда от травми и играе само 68 минути в първенството на резервите. В нито един от трите мача, в които се появява на терена, италианецът не е бил титуляр.