След като не успя да наеме наставника на Еспаньол Маурисио Почетино, сега ръководството на Сампдория е насочило своя интерес към друг испаноговорящ мениджър. Става дума за бившия треньор на Валенсия, Ливърпул и Интер Рафаел Бенитес.

Въпреки че договорът на настоящия наставник на "блучеркиатите" Джузепе Якини автоматично беше подновен след плейофите за влизане в Серия А, генуезците са решили да осъществят треньорска смяна, твърдят италианските медии.

Според сайта за италиански футбол Football-Italia.net. Рафа Бенитес ще се срещне с директорите на Сампдория в понеделник, за да обсъди възможността да поеме отбора.

52-годишният мениджър не е водил тим от декември 2010-та година, когато напусна друг италиански клуб – Интер. Тогава Бенитес поиска от Масимо Морати да подсили състава на "нерадзурите" с нови играчи, но в отговор президентът на миланския отбор уволни специалиста.

Междувременно стана ясно, че една от звездите на другия милански гранд – Милан – Антонио Касано няма как да се завърне в Генуа въпреки слуховете за възможен трансфер. Преди няколко дни президентът на Сампдория Рикардо Гароне обяви, че нападателят не би паснал в новия отбор на "блучеркиатите".