Треньорът на Германия Йоахим Льов не бърза да споделя всеобщите приказки за финал Германия - Испания. Такъв изход на европейското първенство прогнозира Жозе Моуриньо.

"Така ли е казал? Смятам, че е още рано за такива прогнози. Все пак са минали само два мача от турнира", каза Льов за германския вестник "Билд" - най-високо тиражното издание в Европа.

"От Мондиала преди две години нашият отбор вече е в състояние да е равностоен на всеки тим в света. В миналото холандците ни надиграваха понякога, дори и да печелехме. Сега два пъти показахме, че вече не е така. Това ме прави горд".

Двама от дългогодишните титуляри - Миро Клозе и Пер Мертезакер - се оказаха резерви. Льов е доволен как възприемат нещата.

"Не им е лесно, разбираемо е, че са недоволни и разочаровани. Не го показват обаче в тренировките, работят концентрирано, надъхват другите преди срещите".

"Досега сме изиграли две срещи, надяваме се да направим шест, ако всичко е наред. Така че Клозе непременно ще ни трябва. Мога да си представя пак да е титуляр", даде надежди на нападателя Льов.

Утре вечер е последният мач на германците в групата - срещу Дания. Равенството е достатъчно за четвъртфинал.