Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров, който прави фурор в тазгодишното издние на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс, днес ще излезе на централния корт за поредния си сблъсък.

Около 16.30 часа българско време, хасковлията ще се изправи срещу Давид Налбандиян в двубой, който ще определи единия финалист в надпреварата (другият ще стане ясен от двойката Марин Чилич – Сам Куери).

Това е първи полуфинал за Григор в турнир от календара на АТР, а до тази фаза нашият тенисист достигна като отстрани последователно Боби Рейнолдс, Жил Мюлер, Никола Маю и Кевин Андерсън.

До момента Гришата не се е изправял срещу Давид Налбандиян, като поне според предварителните прогнози аржентинецът излиза като лек фаворит в предстоящия полуфинал.

Все пак Димитров вече показа на всички, че разполага с необходимите аргументи да се противопостави на “Бамби”, а ако се справи успешно и стигне до финала, българинът ще си заработи близо 45 000 евро от наградния фонд и 150 точки за световната ранглиста.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час и в българско време)

час Куинс клъб
  Централен корт
   
15.15 ч. Марин Чилич
  Сам Куери
следва Григор Димитров
  Давид Налбандиян
   
час Хале
  Централен корт
   
13.00 ч. Роджър Федерер
  Михаил Южни
следва Филип Колшрайбер
  Томи Хаас