Халфът на Дженоа Александър Меркел може съвсем скоро да да стане футболист на Рома, съобщава електронното издание Football-Italia.net. От известно време "джалоросите" проявяваха интерес към 20-годишния полузащитник и в момента са близо до подписа му.

На 23-ти май тази година Дженоа – тимът, който държеше половината от правата на играча – си осигури от Милан и другата половина, а междувременно "росонерите" привлякоха Стефан Ел Шаарави на 100 процента.

Новият генерален директор на "грифоните" и бивш на Катания Пиетро Ло Монако обяви преди десетина дни, че състезатели като Алберто Джилардино и Александър Меркел няма да бъдат продавани. Двамата бяха наречени "недосегаеми" от ръководството на Дженоа.

През изминалия сезон Меркел не игра много поради контузии, но все пак записа 13 шампионатни мача и две асистенции с екипа на отбора от Генуа, както и общо три срещи (в Серия А и в турнира за Купата на Италия) с фланелката на италианските вицешампиони.

"Меркел е един млад футболист, който би могъл с успех да се състезава за голям тим, но в момента играчът се нуждае от колкото се може повече минути на терена, за да стане още по-добър", каза преди две седмици спортният директор на Дженоа Стефано Каподзука.