Въпреки многото критики Марио Гомес вкарва голове за Германия. Досега е отбелязал и трите попадения на сметката на германците на европейското първенство.

Германия получи похвали за играта си, потвърди ролята си на главен претендент за испанската титла. Но Гомес иска да е реалист.

„Все още не сме постигнали нищо. Всичко дотук ще е без всякакво значение, ако отпаднем на четвъртфинала. Искам успех за отбора – това е и моята цел”, каза той в интервю за сайта на Германския футболен съюз.

Гомес почти не се зарадва след втория си гол. Мнозина видяха някакъв знак в това.

„Не, не съм искал да демонстрирам нищо. Просто след първия гол тръгнах да вдигам юмрук и да тичам, но видях целия сектор с холандските фенове. Така беше и при втория гол – не исках да ги провокирам, затова се обърнах към съотборниците ми”.

Въпреки очакванията, треньорът Йоахим Льов заложи в атака на Марио Гомес. Така Мирослав Клозе остана резерва.

„Той няма причина да ми се сърди, че играя аз. Ние сме професионални спортисти и правим каквото трябва, но треньорът решава.”

„Разбира се, трудно е да си на пейката, аз го преживях на Мондиала през 2010 година. Може да се мусиш на това, но може и да си кажеш, че най-важното е успеха на отбора”, разсъждава Гомес.