Най-добрият наш тенисист Григор Димитров излиза днес за четвъртфиналния си сблъсък от тазгодишното издание на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс клъб, Лондон, с общ награден фонд 625 300 евро.

Българинът се представя блестящо от началото на седмица в английската столица, като записа три поредни победи, съответно срещу Боби Рейнолдс, Жил Мюлер и Никола Маю.

В ранния следобед днес, отново на централния корт, хасковлията ще се изправи срещу снажния южноафриканец Кевин Андерсън, срещу когото до момента има една победа и две загуби.

Ако успее да преодолее днешния си съперник Гришо ще се класира за първи път във финалната четворка на официален турнир от календара на АТР, а освен че би си осигурил почти 26 000 евро от наградния фонд българинът ще увеличи и с 45 точки актива си за световната ранглиста.

Междувременно на другия мъжки турнир, който се провежда тази седмица, в Хале с награден фонд 750 000 евро, Роджър Федерер ще се изправи срещу Милош Раонич, а Рафа Надал среща Филип Колшрайбер.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци днес:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

  Куинс клъб   Хале
час Централен корт час Централен корт
13.00 ч. Йен-Сун Лу 14.00 ч. Радек Щепанек
доиграване Янко Типсаревич   Михаил Южни
следва Григор Димитров следва Рафа Надал
около 14.00 ч. Кевин Андерсън   Филип Колшрайбер
следва Марин Чилич следва Роджър Федерер
  Лу/Типсаревич   Милош Раонич
следва Сам Куери следва Томаш Бердих
  Иван Додиг   Томи Хаас