Опитният полузащитник Дженаро Гатузо ще продължи кариерата си в Сион. Това съобщи спортният директор на швейцарския отбор Марко Дедженаро, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Днес в различни италиански и турски медии се появиха спекулации, че 34-годишният халф е близо до договор с шампиона на Турция Галатасарай. Тази информация обаче беше опровергана.

"Преговорите минаха добре и утре ще се проведе срещата, на която сделката ще бъде осъществена. Новият Сион ще се гради около Дженаро Гатузо", заяви Дедженаро.

Контрактът на Рино с швейцарците ще бъде за две години. Смята се, че присъствието на бившия играч на Перуджа и Рейнджърс Луиджи Ричио в треньорския щаб на Сион е изиграло голяма роля при решението на Гатузо да премине в швейцарския тим.

В един момент клубът, чийто президент е ексцентричният Кристиян Константин, се споменаваше в италианската спортна преса и във връзка с битката за подписа на Алесандро Дел Пиеро. Дедженаро обаче е по-скоро скептичен относно възможността още един световен шампион да заиграе на "Стад Турбийон".

"Дел Пиеро? Би било чудесно да го привлечем, но нека все пак не летим в облаците", каза спортният директор на Сион.