Кристиано Роналдо не е от най-грациозните губещи. Това за пореден път стана ясно след снощния мач между Португалия и Дания.

Макар португалците да спечелиха драматична победа с 3:2, мачът бе голям личен провал за Роналдо, който пропусна две невероятни положения за гол и за малко да провали отбора си.

Това бе втори пореден слаб мач за звездата на Реал Мадрид. След втория му пропуск в мача, който бе по-сериозния, феновете на съперника започнаха да го дразнят със скандирания "Меси, Меси". Именно това провокира Роналдо да избухме след мача.

"Знаете къде се намираше той по това време миналата година. Знаете ли? Той беше елиминиран с неговата държава на Копа Америка. Според мен това е дори по-лошо, нали?", отговори той на репортерите по повод въпрос за скандиранията.

Всъщност обаче Роналдо обърка малко фактите, тъй като Аржентина премина груповата фаза без загуба и отпадна едва на четвъртфиналите от бъдещия победител в турнира Уругвай.

Все пак по-късно, очевидно по-спокоен, Роналдо се изказа далеч по-удачно относно лошата си форма и липсата на голове.

"Ако не вкарам нито един гол, но Португалия спечели Европейското първенство, веднага ще се съглася", заяви той.

"Да, може би показах яда си към себе си, след пропуските. Можех да се справя по-добре с шансовете, които имах. Но важното нещо е, че все още сме в борбата за първите две места. Сега трябва да спечелим следващия си мач".