Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се опита да си проправи път към четвъртфиналите на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс Клъб, Лондон с общ награден фонд 625 300 евро.

След двете си блестящи победи над Боби Рейнолдс и Жил Мюлер, днес хасковлията ще се изправи срещу представителя на Франция Никола Маю, който вчера изненадващо отстрани супер фаворита Анди Мъри.

До момента Димитров и Маю имат три официални сблъсъка по между си, но и трите са били на турнири от категорията “Чалънджър”, а балансът е 2:1 победи в полза на българина.

Ако успее да преодолее това стъпало на надпреварата и попадне между най-добрите осем в турнира, Гришо ще си осигури 45 точки за световната ранглиста и 15 255 евро от наградния фонд.

Междувременно на другия мъжки турнир на тревна настилка, който се провежда тази седмица, този в Хале с общ награден фонд 750 000 евро, в надпреварата днес се включват и супер фаворитите Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Испанецът, който е поставен под номер 1 в основната схема, среща словака Лукаш Лацко, докато Маестрото от Базел ще се изправи срещу представителя на домакините Флориан Майер.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Куинс клъб   Хале
час Централен корт час Централен корт
14.30 ч. Григор Димитров 13.00 ч. Филип Колшрайбер
  Никола Маю   Лукаш Кубот
следва Жо-Вилфред Цонга следва Томи Хаас
  Иван Додиг   Марсел Гренолерс
следва Янко Типсаревич следва Рафа Надал
  Йен-Сун Лу   Лукаш Лацко
следва Давид Налбандиян следва Роджър Федерер
  Е. Роджър-Васелин   Флориан Майер