Националът на Германия Лукас Подолски заяви, че няма какво да доказва на новия си мениджър Арсен Венгер по време на Евро 2012.

От новия сезон "Принц Полди" ще носи екипа на лондонския Арсенал, след като още през пролетта взе решение да подсили "артилеристите".

Самият Венгер коментираше за френска телевизия снощния двубой на Бундестима срещу Холандия от група "B" на турнира. Това обаче не е внесло допълнително напрежение у Подолски.

"Не мисля, че трябва да доказвам нещо на Арсен Венгер. Той ме е гледал доста пъти и знае на какво съм способен", отсече германският футболист пред Goal.com.

"Моят трансфер в Арсенал не беше случаен и аз съм много доволен, че подписах с този клуб. Всъщност, това, което ме удовлетворява е, че феновете на Арсенал могат да ме гледат как играя на Евро 2012 и по този начин ще разберат на какво съм способен на най-високо ниво."

"Съвсем скоро ще го покажа и в Лондон. С Войчех Шчесни си разменихме съобщения по време на турнира и си пожелахме успех. С него имаме много добри взаимоотношения", завърши своето изказване Лукас Подолски.