Националният селекционер на Холандия Берт ван Марвайк остана много разочарован от загубата с 1:2 от Германия, която е на път да коства мястото на "Лалетата" на директните елиминации на Евро 2012.

Холандците допуснаха втори пореден провал в груповата фаза на турнира и имат нужда от много голям късмет, за да продължат напред в надпреварата.

"Разбира се, че сме много разочаровани", заяви Ван Марвайк на пресконференцията след мача.

"Започнахме добре през първите 20 минути - това бе начинът по който исках да играем. Имахме няколко добри шанса, но в крайна сметка Германия ни вкара гол от нищото", добави той.

"Дадохме им прекалено много пространства", не пропусна да отбележи опитният специалист.

"През второто полувреме се опитахме да се коригираме и смятахме, че немците имат проблеми, особено след гола на Ван Перси. За съжаление обаче загубихме"

"Действахме смело в предни позиции, както бе и срещу Дания, но не бяхме достатъчно силни и смели в отбрана", анализира селекционерът на Холандия.

"Въпреки всичко, ние продължаваме да вярваме в себе си и ще продължим борбата. Обичам да пускам на терена трима нападатели - това придава много скорост и креативност на отбора. Срещу немците обаче играта ни по фланговете не бе на ниво. Докато имаме шанс да преминем групата, трябва да вярваме и да се борим", завърши Ван Марвайк.