Селекционерът на Португалия Пауло Бенто остана много доволен от победата над Дания с 3:2, която неговата страна постигна и благодарение на която запази шансовете си за класиране на 1/4-финалите на Евро 2012.

"Иберийците" се измъчиха на моменти срещу своя противник, след като при преднина от два гола в тяхна полза допуснаха изравняване. Въпреки това обаче те стигнаха до успеха след късно попадение на Варела в 87-ата минута.

"Организацията ни на терена бе добра, но все още можем да подобрим представянето си", коментира младият специалист на пресконференцията след мача.

"Създадохме доста голови положения, особено през първото полувреме. Мисля, че 2:0 щеше да бъде напълно закономерен резултат на почивката", добави той.

"През второто полувреме търсехме трети гол, с който да поведем с 3:1, след като противникът ни отбеляза попадение. За съжаление обаче загубихме концентрация и Дания вкара след първата си реална опасност", каза още селекционерът на Португалия.

"Като цяло мисля, че контролирахме мача, особено през първото полувреме. Отборът ми показа страхотните си качества и според мен изравняването на резултата от страна на Дания бе несправедливо. Ние обаче не наведохме глави и показахме характер, който ни помогна да стигнем до победата, която заслужавахме"

"Направихме два добри мача срещу два големи опонента. Имахме пречки, но продължаваме по нашия път. На прав път сме. Сега всичко е в наши ръце", завърши Пауло Бенто.