Изключително интересни резултати се получиха в днешната състезателна програма на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс клъб, Лондон, с общ награден фонд 625 300 евро.

След изненадващото отпадане на местния любимец Анди Мъри, неговата съдба споделиха още 4-кратният носител на трофея Анди Родик и хърватският исполин Иво Карлович.

Американецът продължава да затвърждава мнението, че краят на неговата бляскава кариера вече е съвсем близо, като поредното разочарование за бившата първа ракета в света поднесе днес французинът Едуард Роджър-Васелин, който успя да се наложи над Родик с 2:1 сета.

Цели 35 аса пък не бяха достатъчни на най-високия професионален тенисист в тура Иво Карлович да преодолее съпротивата на представителя на Тайпе Йен-Сун Лу и в крайна сметка след близо 3-часова битка хърватинът напусна корта победен.

Все пак с победа днес се отличи соченият за основен претендент за трофея и поставен под номер 2 в основната схема Жо-Вилфред Цонга, който не допусна изненада и отстрани с 2:0 сета състезаващия се с “Уайлд кард” Джейми Бейкър – 6/3, 6/2.

Още резултати:

II кръг:      
       
Йен-Сун Лу 6 7 7
Иво Карлович 7 6 6
       
Симоне Болели 4 6 7
Жил Симон 6 3 6
       
Янко Типсаревич 6 7  
Райън Суитинг 1 6  
       
Марин Чилич 6 6  
Матю Ебсън 2 1  
       
Лукаш Росол 6 4 6
Маркос Багдатис 3 6 4