Полузащитникът на холандския национален отбор по футбол Уесли Снайдер заяви, че съотборникът му Дирк Каут страда от ролята си на резерва в тима.

Новата покупка на турския Фенербахче влезе в игра едва 5 минути преди края на редовното време срещу Дания в първия мач на "лалетата" на Евро 2012, спечелен от "червения динамит" с минималното 1:0. След срещата Каут не скри своето огромно разочарование.

"На Каут му е много трудно, защото той игра на световното първенство, а също така в квалификациите за европейското, а сега остава извън състава", сподели Уесли Снайдер пред вестник "Телеграф".

"Фактът, че той не бе сред титулярите за мача срещу Дания му причини болка. Но това беше болезнено решение и за останалите момчета. Дирк е много важен за баланса в отбора", завърши своето изказване Уесли Снайдер.

Тази вечер Холандия излиза в своя втори мач от турнира, но съперникът е повече от труден - Германия. "Лалетата" нямат право на нова грешна стъпка, ако искат да се класират за фазата на елиминациите. Сблъсъкът започва в 21.45 часа българско време и ще бъде предаван пряко в Gol.bg.