Бившият холандски национал Джими Флойд Хаселбанк е на мнение, че "лалетата" трябва да започнат без Уесли Снайдер сблъсъка с Германия от група "B" на Евро 2012.

"Холандия трябва да победи Германия, ако искаме да се класираме за фазата на елиминациите. Ако завършим наравно, след това ще трябва да победим Португалия с голяма разлика, което е много трудна задача", сподели Хаселбанк пред Goal.com.

"Най-добрата защита за Холандия ще е атаката, заради липсата на скорост в отбрана. Бих заложил на Клаас-Ян Хунтелаар като централен нападател, а Робин ван Перси да играе като втори нападател."

"Ван Перси е играл като №10 в кариерата си и едва през миналия сезон той бе изявен централен нападател. Той бе изключителен през миналия сезон и затова също трябва да бъде титуляр."

"Бих извадил Уесли Снайдер от отбора, за да предоставя на ван Перси по-голямо пространство. Уесли не се представи силно срещу Дания, а и като цяло годината не бе добра за него."

"По фланговете бих пуснал Ариен Робен и Дирк Каут. Робен бе изключителен срещу Дания, макар че не отбеляза гол. Каут е много енергичен и ние имаме нужда от него срещу Германия. Също така човек като Каут покрива средата на терена, когато ван Перси и Робен атакуват."

"В отбора имаме нужда от хора, които могат да вкарат от всяка позиция. Холандия не вкарва грозни голове, а залага на една красива игра с много подавания, ние реализираме перфектните попадения след хубави комбинации. Това е проблемът, когато трябва да се печелят мачове. Трябва да можем да вкарваме дори при мелета в наказателното поле."

"Перфектните голове не могат да бъдат реализирани винаги във футбола. Повечето попадения идват след някаква грешка на съперника. Германия винаги е солиден, това е един добър турнирен боец. Като цяло германците имат по-добра единайсеторка от Холандия."

"Германците не впечатлиха в мача срещу Португалия, но все пак спечелиха с 1:0. Германия знае как да вкарва голове - това е разликата. В лицето на Марио Гомес те имат човек, който може да вкарва всякакъв тип попадения. Той е като гигант в пеналта. Томас Мюлер, Месут Йозил и Лукас Подолски също могат да бележат."

"Единственото слабо място на германците е Джером Боатенг, който не е типичният десен бек. Според мен Холандия може да пробие и през зоната на Холгер Бадщубер. Германия няма нужда от спешна победа. За тях и ремито ще е добър резултат", каза още Хаселбанк, който коментира и ситуацията с недоволния Рафаел ван дер Ваарт.

"В лагера на националния ни отбор винаги е имало дрязги. Аз намирам за безсмислено ван дер Ваарт да се оплаква след загубата от Дания. Къде ще играе той в този отбор? Той няма място по крилата, защото не е толкова бърз. Също така не може да играе в средата на терена, защото не се връща достатъчно в защита."

"Ако ван дер Ваарт е на терена, можеш да заложиш на система 4-3-3, а той да бъде зад централния нападател. Практически Рафаел се бори за едно място със Снайдер и ван Перси, а това е битка, която ван дер Ваарт няма как да спечели", завърши Джими, който призна, че преди турнира е заложил на Фернандо Торес да стане голмайстор на Евро 2012...

Докато отборите работят над физиката си с усърдни тренировки, хер Крум Миладинов работи над себе си с няколко бири, предвкусвайки предстоящата си победа. С bet365.com, на това европейско, играчът си ти.