Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров ще изиграе днес втория си двубой в тазгодишното издание на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс клъб, Лондон, с общ награден фонд 625 300 евро.

След като на старта на кампанията си Гришо отстрани с 2:0 сета преминалия през ситото на квалификациите Боби Рейнолдс (САЩ), днес съперник на хасковлията ще бъде поставеният под номер 14 в основната схема Жил Мюлер (Люкс).

Към момента представителят на Люксембург заема 53-то място в световната ранглиста, а в първия кръг на турнира отстрани безапелационно състезаващия се с “Уайлд кард” англичанин Лиъм Броуди (6/2, 6/1).

Ако Димитров стигне до успеха днес, то той ще си осигури 20 точки за световната ранглиста и близо 9 000 евро от наградния фонд, но най-важното е, че в трети кръг най-вероятно ще има възможността да премери сили с шампиона Анди Мъри.

Голямата надежда на домакините се включва днес в надпреварата, като във втория кръг ще се изправи срещу французина Никола Маю. Четирикратният победител в Куинс Анди Родик също ще изиграе първия си мач за сезона на трева днес, а негов съперник ще бъде друг французин – Едуард Роджър-Васелин.

Ето и програмата на по-интересните двубои: (приблизителният начален час е в българско време)

час Централен корт час Корт 1
14.30 ч. Анди Родик 13.30 ч. Симоне Болели
  Е. Роджър-Васелин   Жил Симон
следва Анди Мъри следва Фелисиано Лопес
  Никола Маю   Стив Дарсис
следва Жо-Вилфред Цонга следва Маркос Багдатис
  Джейми Бейкър   Лукаш Росол
следва Янко Типсаревич следва Давид Налбандиян
  Райън Суитинг   Рубен Бемелманс
    час Корт 2
    около Григор Димитров
    16.30 ч. Жил Мюлер