Селекционерът на Чехия Михал Билек остана много доволен от важната победа с 2:1 срещу Гърция, която запази шансовете на отбора да се класира за директните елиминации на Евро 2012.

Чехите изиграха много силен мач и заслужено стигнаха до трите точки и надвиха "Елините".

"Това бе едно чудесно начало за нас", обяви Билек на пресконференцията след мача, визирайки бързите два гола на неговия отбор, които паднаха през първите шест минути.

"Започнахме много добре мача, както бе и срещу Русия, но този път имахме достатъчно късмет да вкараме две попадения", добави той.

"Първото полувреме бе страхотно за нас. Представихме се много добре, а комбинациите ни бяха много добри и опасни", каза още специалистът.

"През второто полувреме ситуацията бе малко сложна, тъй като Росицки не можеше да играе и ни отне известно време да се върнем в ритъма на мача"

"Наистина допуснахме много неприятно попадение, което даде надежда на Гърция. Това бе грешка на Чех и според мен бе един излишен гол"

"Знаем добре, че през първия ни мач имахме проблеми с притежанието на топката, а освен това защитата ни бе твърде отворена. Ето защо направих някои размествания. Иречек например трябваше да играе в дясната зона и се справи наистина отлично. Но аз трябва да похваля целия отбор за представянето му. Момчетата се справиха супер и няма футболист от който да бъда недоволен", завърши Билек.