Дания е на път отново да се превърне в голямата изненада на европейски финали. След като през 1992 г. спечели купата, сега "Червения динамит" стартира в групата на смъртта с победа над Холандия. Успех утре срещу Португалия ще класира датчаните на четвъртфиналите.

Хората на Мортен Олсен познават отлично Португалия. Двата отбора бяха в една квалификационна група два пъти поред - за Мондиал 2010 и за Евро 2012. И двата пъти датчаните финишираха първи и пратиха Кристияно Роналдо и компания на бараж.

В тези четири квалификационни мача Дания взе 2 победи, 1 равенство и загуби веднъж. Никлас Бенднер вкара в три от четирите мача.

"Дали португалците ще ме пазят персонално? Не мисля за това. Когато играя на върха на възможностите си знам, че мога да преодолея всеки", заяви Бендтнер.

Селекционерът на Дания Мортен Олсен също очаква интересен мач. "Португалия е отличен отбор, който прогресира и се е развил откакто за последно играхме срещу тях. Моите играчи също са отлични и очаквам един равностоен сблъсък", заяви Олсен.