Крилото на португалския национален отбор по футбол Нани се финтира още преди началото на мача с Дания от група "B" на Евро 2012. Сблъсъкът е утре, от 19.00 часа българско време.

"Бендтнер е много силен. И този другия, с номер 9 на гърба. Как му беше името", отсече Нани, след като бе запитан от журналисти кои според него са най-силните футболисти на "червения динамит". Въпросният №9 е палачът на Холандия Михаел Крон-Дели.

Датските медии се шегуват с Нани, че той не познава футболистите на съперника. Нова грешна стъпка практически ще изхвърли португалците от турнира, след като те паднаха 0:1 от Германия в събота.

Интересното е, че Португалия и Дания бяха в една квалификационна група по пътя към Евро 2012. На 8-ми октомври 2010 година Нани дори заби два гола на съперника при победата с 3:1 в Порто.

"Срещу Германия топката не искаше да влезе във вратата", завърши своето изказване Нани, който бе подкрепен от Мигел Велосо.

След победата с 6:2 над Босна и Херцеговина през ноември, Португалия изигра цели 4 мача, в които не записа победа. В тях иберийците вкараха едва един гол.

"Ако играем по същия начин, както срещу Германия, това ще ни бъде напълно достатъчно да победим Дания", завърши своето изказване Нани.