Мачовете се печелят на тренировките, каза нашият играч на Евро 2012 Крум Миладинов, преди да се обади в офиса и да каже, че утре ще е болен. Крум ще посвети деня на разучаване на тактиката и стратегията на двата отбора. С bet365.com, на това европейско, играчът си ти.

Преди осем години Гърция изненадващо елиминира Чехия на полуфиналите на Евро 2004 и по-късно стана първенец на Стария континент.

Преди срещата между двата тима тогава чехите бяха сочени за явен фаворит, след като изповядваха най-атрактивния футбол на турнира. Те обаче загубиха след сребърън гол на Траянос Делас. Сега са жадни за реванш.

Капитанът на Чехия Томаш Росицки все още си спомня много добре най-тъжния момент в спортната си кариера. Тогава от 23 метра той нацели напречната греда след невероятен удар от воле.

"Оттогава досега така и не получихме възможност да вземем реванш от гърците. Сега обаче имаме този шанс", каза Росицки, цитиран от sport1.de.

"Вече сме готови за мача с Гърция. Нямам право да допускаме грешките от двубоя ни срещу Русия. Ще играем атакуващо и няма да се скрием."

"Онзи мач наистина беше много драматичен. Сега обаче ще можем да се реваншираме", допълва 31-годишният футболист на лондонския Арсенал. Милан Барош и Петер Чех също бяха на терена в Порто преди осем години.

Според Петер Чех мачът срещу гърците е най-важните за него и съотборниците му в груповата фаза на Евро 2012. Стражът на Челси обеща, че той и съотборниците му ще спечелят трите точки. Началото: от 19.00 часа пряко в Gol.bg.