Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров започва днес участието си на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс клъб – Лондон с общ награден фонд 625 300 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата младият хасковлия ще се изправи срещу преминалия през ситото на квалификациите Боби Рейнолдс (САЩ), като двубоят е последен от програмата на корт номер 9 и се очаква да започне не по-рано от 18.00 часа българско време.

Боби Рейнолдс е на 29 години и към момента заема 134-то място в световната ранглиста, а от началото на сезона балансът му е 4 победи и 5 загуби, а върхът в кариерата му е достигането до 63-то място в класацията на АТР през февруари 2009 година.

За Григор Димитров това ще е четвърто място в надпреварата в Куинс, като през 2009 година е спрян във втория кръг от Жил Симон, през 2010 година, отново във втори кръг губи от Фелисиано Лопес, а през миналата година се препъна още на старта на кампанията си, отстъпвайки с 1:2 сета пред Томас Белучи.

Ако успее днес да преодолее съпротивата на американеца Григор ще си осигури 10 точки за световната ранглиста и 5 410 евро от наградния фонд, а в следващата фаза го очаква победителят от двойката Жил Мюлер – Лиам Броуди.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци за днес:
(приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

час Централен корт час Корт 1
14.30 ч. Давид Налбандиян 14.30 ч. Симоне Болели
  Васек Поспишил   Ернест Гулбис
следва Иво Карлович следва Лиъм Броуди
  Лейтън Хюит   Жил Мюлер
следва Фредерико Жил следва Г. Гарсия-Лопес
  Маркос Багдатис   Никола Маю
следва Кевин Андерсон следва Сам Куери
  Джеймс Уорд   Оливие Рокус
    час Корт 9
    около Григор Димитров
    18.00 ч. Боби Рейнолдс