Португалската легенда Луии Фиго защити Кристиано Роналдо от критиките и заяви, че липсата на достатъчно добри положения ограничават и възможността пред суперзвездата да реализира.

Снощи иберийците паднаха с 0:1 от Германия, като до гола на Гомес определено предпочитаха да се защитават и едва след това атакуваха, но вече бе късно.

„Мисля, че отборът трябва да създава повече положения, за да може и Роналдо да блести. Стилът на Кристиано е да бележи и да завършва атаките, а когато тимът не играе добре в атака, това влияе и на неговото представяне”, каза Фиго.

„Ясно е, че отборът трябва да се подобри. Португалия не успя да се възползва от шансовете, които имаше. Ясно е, че повече грешки не трябва да се допускат и следващите 2 мача трябва да бъдат спечелени”, каза още бившият национал, който през 2004-а бе част от отбора, загубил финала срещу Гърция.

Той записа 127 мача с екипа на иберийците и вкара 32 гола в тях, но така и не успя да стигне до титла, въпреки че участва на големите турнири през 1996, 2000, 2002 и 2004.