Националният селекционер на Холандия Берт ван Марвайк остана крайно разочарован след загубата от Дания с 0:1 в първия мач на "Лалетата" от Евро 2012.

Преди срещата холандците изглеждаха като бетонни фаворити срещу "Червения динамит", но в крайна сметка отборът на Мортен Олсен изпълни целта си и изненада неприятно един от фаворитите за титлата от турнира.

"Имахме много голови възможности, но за съжаление ги пропиляхме", изрази разочарованието си Ван Марвайк на пресконференцията след мача.

"В края на мача реферът не ни отсъди 100-процентова дузпа", добави специалистът.

"Ще трябва да вкарваме положенията си, ако искаме да печелим", каза още селекционерът на Холандия, който подчерта, че е недопустимо отборът да пропуска такива леки положения на толкова голям турнир.

Единственото попадение за датчаните в мача иначе бе дело на Крон-Дели, който се разписа в 24-ата минута и донесе успеха на своя тим.

Така положението на холандците стана доста неприятно и "Лалетата" ще трябва да спечелят следващите два мача, за да си осигурят класирането в следващата фаза на най-комерсиалния турнир.