Стражът на Арсенал Войчех Шчесни изрази разочарованието си, че трябваше да бъде изгонен по време на мача на откриването на Евро 2012 срещу Гърция, който завърши 1:1.

Младият вратар на "Дружина полска" се изправи един срещу един с Димитрис Салпингидис и го фаулира, след което реферът му изгони и посочи "бялата точка" за Гърция.

Резервата Титон обаче успя да спаси дузпата и в крайна сметка Полша избегна шокираща загуба на старта на еврофиналите.

"Пжемислав Титон успя да спаси дузпата и се превърна в кошмар за гръцкия национален отбор", обяви Шчесни пред полското издание "Спорт.пл".

"Той се справи отлично, така че натискът за мен след мача е по-малък", добави младият страж.

"Колкото до епизода при дузпата, аз се бях изправил един на един срещу Салпингидис. Не съм сигурен, дали имаше червен картон и трябваше да бъда гонен, но наруших правилата", каза още той.

Голямата звезда на полския национален тим Роберт Левандовски от своя страна остана много доволен, че бе избран за играч на мача.

Той обаче изрази разочарованието си от резултат и обяви, че в следващия мач отборът му трябва да играе така, както е играл през първото полувреме срещу Гърция.

Именно бившият ас на Лех Познан вкара попадението за Полша в двубоя и се представи на много високо ниво по време на целия мач.

"Много съм доволен, че получих тази награда, но резултатът няма как да ме задоволи", обяви той след срещата.

"Играхме по-добре и поведохме. Но в началото на второто полувреме гърците ни вкараха и изравниха, а след това получиха и дузпа и имаха шанс да обърнат"

"Имаме още два мача до края на груповата фаза и можем да докажем, че имаме качествата да преминем групите. Трябва да играем в оставащите мачове, както играхме срещу Гърция през първото полувреме", каза още Левандовски.

Очаква се голмайсторът на Борусия Дортмунд да води атаката на Полша и в оставащите двубои на страната си от груповата фаза на Евро 2012.