Гърция продължава невероятната си серия под ръководството на Фернандо Сантош. Откакто той е треньор на съседите, те имат една загуба в 22 мача. Гърците имаха много проблеми, но стигнаха до равенство 1:1 с Полша в мача на откриването на Евро 2012.

Европейският шампион от 2004 г. можеше да вземе трите точки, ако капитанът Йоргос Карагунис не бе изпуснал дузпа в 70-ата минута. Ударът на ветерана бе спасен от резервния вратар на Полша Титон.

"Честно казано не съм доволен от резултата. Ние дойдохме тук да победим, а не успяхме. Знаехме, че в първите 20 минути ще ни е трудно. Знаехме за бързите атаки на поляците. Но въпреки това допуснахме гол. След 25-ата минута погледнахме напред", заяви Сантош.

"След грешното решение на съдията да изгони Сократис, успяхме да не се поддадем на напрежението. Винаги сме приемали решението на реферите, но ситуацията бе много трудна за нас".

"Играчите започнаха с увереност второто полувреме. Изравнихме резултата и изпуснахме златен шанс при дузпата. Поздравления за футболистите, за представянето през второто полувреме. Накрая и двата отбора бяха уморени".

Треньорът коментира и изпълнението на Карагунис от бялата точка. "Йоргос е отличен играч. Борави много добре с топката. Но този път не успя да вкара. Случва се във футбола".