Бившият национален страж на Германия Йенс Леман е на мнение, че Бундестима много трудно ще успее да спечели Европейското първенство в Полша и Украйна.

Той дори изрази мнение, че ще бъде голям успех за страната му, ако момчетата на Йоги Льов успеят да преминат "групата на смъртта".

Екс-вратарят на Арсенал и Щутгарт коментира пред електронното издание "Goal.com" своите виждания за представянето на Германия.

"Ако Германия успее да оцелее в групата си, това ще бъде успех. Не виждам страната като фаворит за спечелване на Евро 2012, въпреки че някои хора ни смятат за такъв, с оглед на силните мачове, които изнесе отбора през миналата година", започна анализа си Леман.

"Футболистите имаха много малко време за почивка, особено тези на Байерн, което прави задачата ни да спечелим европейското много трудна", продължи той.

"В отбора има футболисти, които не са готови на сто процента. Говоря за Миро Клозе, Бастиан Швайнщайгер, Марио Гьотце и Пер Мертесакер. Това също ще си окаже своето влияние"   "Въпреки трудната ситуация Йоаким Льов се е доказал като един абсолютен професионалист. Самите футболисти пък са длъжни да се справят добре, тъй като всичко необходимо им е осигурено"

"Кой обаче например ще пази, ако Мануел Нойер се контузи? Ако се стигне до ситуация, в която той не може да пази, тогава Германия ще се нуждае от чудо, за да спечели титлата. Според мен Мануел е по-добър от вратари като Буфон и Касияс, защото е по-смел и по-пъргав. Личи си, че Йоги Льов няма много доверие на футболистите на Дортмунд"

"В защита вероятно ще бъде предпочетен Джером Боатенг, който според мен ще трябва да бъде по-агресивен, защото до момента действа твърде пасивно. Предполагам, че той ще бъде предпочетен в дясно, а Лам ще бъде отляво. В центъра на защитата мисля, че Льов ще пусне Бадщубер и Мертезакер, заради по-големия им международен опит"

"В халфовата линия очаквам да бъдат титуляри Йозил, Кедира, Мюлер, Подолски и Кроос. В случай че Швайни бъде здрав, той вероятно ще заемем мястото на Кроос. В атака обаче Льов ще има доста затруднения. Марио Гомес има повече голове, успешна кампания в Шампионската лига и впечатляваща физическа форма. Клозе пък имаше проблеми с травми, не игра в Шампионската лига, но пък има зад гърба си много успешно представяне с националния тим", завърши анализа си Леман.