Вратарят на Германия Мануел Нойер изказа готовност да каже при запитване мнението си на треньора кой трябва да играе в отбрана. Титуляр в центъра е Холгер Бадщубер, другото място е отворено.

„Не ми е безразлично кой ще играе пред мен. Треньорът ще вземе решение. Но ако ме попита, съм готов да му дам моя съвет”, каза Нойер на пресконференция.

За мястото спорят Матс Хумелс от Борусия Дортмунд и Пер Мертезакер от Арсенал, който доскоро бе контузен. Нойер обаче явно е за него.

„Хубаво е действията ни да са предварително отработени. Отборът ни запази ядрото от Мондиала и така е добре”, допълни вратарят.

Самият Мертезакер обяви, че се чувства във форма.

„Треньорът ще реши. Аз обаче получавам добри сигнали от тялото ми за състоянието ми. Имах възможност да се подготвя за турнира на спокойствие”, каза бранителят.

Същевременно тази вечер германската канцлерка Ангела Меркел ще посети лагера на отбора в намиращия се в Полша град Данциг. Известната и с футболните си интереси лидерка на Християндемократическия съюз ще вечеря с футболистите и щаба на отбора.