Селекционерът на Германия Йоахим Льов се оказа един от най-демократичните наставници на Евро 2012.

Специалистът е разрешил на своите футболисти да се радват на съпругите и приятелките си след мач, като в неделя националите очакват своите половинки в хотелските си стаи. При победа над Португалия в събота жените на футболистите дори ще имат право да пренощуват в хотела, информира вестник "Билд".

Льов разрешава и алкохол, но само вино и бира. Преди лягане специалистът позволява по една халба бира на своите момчета, тъй като от медицинска гледна точка пивото не може да навреди на футболистите.

Освен това треньорът се доверява на своите възпитаници и няма да забранява алкохола в мини-бара на всяка хотелска стая. "Билд" припомня, че нещата не стоят по този начин в други национални отбори на шампионата на Стария континент.

Самият Льов бе страстен пушач, но от една година не поглежда към вредния навик. Интересното е, че той дава зелена светлина на своите футболисти да пушат. "Няма да забраня на никого да пуши, освен ако сме на вечеря или на обща среща", отсича наставникът. Все пак изданието припомня, че от националния отбор на Германия само 30-годишният вратар Тим Вийзе тайно поглежда към цигарите.

И докато в част от другите отбори социалните мрежи Туитър и Фейсбук са ограничени и дори забранени, то Льов не спира своите момчета да общуват с феновете чрез интернет. Има обаче малко условие от страна на треньора: играчите нямат право да издават тайни от кухнята, както да пишат негативно за съперници, колеги и съдии.

Футболистите в Бундестима имат право да напускат хотела, когато са в почивка. В 23.00 часа обаче всеки един от тях трябав да бъде в стаята си, информира "Билд".