Днешната програма на поредното издание на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж предвижда се изиграят и останалите четвъртфинални сблъсъци, както при мъжете, така и при дамите.

На корт “Филип Шатрие” организаторите са предвидили двубоите на двамата абсолютни фаворити за титлата, поне според букмейкърите – Рафа Надал и Мария Шарапова.

Рускинята излиза срещу една от най-яростните блъскачки на топката от основната линия в тазгодишната надпревара Кая Канепи, която в предходния кръг отстрани бившата номер 1 Каролине Возняцки.

Интересно е да се отбележи, че това ще бъде първи официален сблъсък между Шарапова и естонката, но световната номер 2 може да се похвали със значително по-богат опит в подобни двубои, което може да се окаже решаващо днес.

Веднага след това на централния корт предстои изцяло испанският четвъртфинал, противопоставящ Рафаел Надал на Николас Алмагро. Тук място за прогнози почти няма, поне що се отнася до историята на тяхното съперничество, тъй като от 7 сблъсъка помежду им Алмагро все още няма успех.

На “Сузан Ленглен” ще видим в действие Петра Квитова и приятната изненада до момента Ярослава Шведова, както и Давид Ферер и Анди Мъри.

Британецът цяла седмица се оплаква от болки в гърба, но ако иска да се противопостави успешно на “Пикси” ще трябва да забрави за тях и да е готов на 100 % за безкомпромисна битка във всяко едно разиграване.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
15.00 ч. Мария Шарапова 15.00 ч. Петра Квитова
  Кая Канепи   Ярослава Шведова
следва Рафаел Надал следва Анди Мъри 
  Николас Алмагро   Давид Ферер