Полузащитникът на Германия и Реал Мадрид Месут Йозил не иска да бъде сравняван с френската легенда Зинедин Зидан.

Играчът се утвърди като твърд титуляр за испанския клуб, а и в националния отбор има все по-сериозна роля. Само на 23 мнозина очакват да блести на предстоящото европейско първенство, но Йозил не се възгордява.

“Никога не се сравнявам с него и не обичам подобни неща. Гордея се, че съм част от такъв клуб като Мадрид, но Зидан просто бе на друго ниво. Той бе футболист постигнал много големи успехи. Аз все още трябва да се доказвам” споделя футболистът.

“Зидан бе напълно завършен играч. Играеше еднакво добре и с двата крака, имаше отлична техника и добър завършващ удар. Можеше да прави невероятни трикове. В същото обаче бе ефективен и не спираше да работи за отбора” добави Йозил, който признава, че и за Германия и Реал прави едни и същи неща.

“Още преди да получа топката следя къде са съотборниците ми и къде бих могъл да подам или центрирам. В подобни тимове обаче е лесно да се играе, защото и останалите мислят като теб. Освен това в Реал и Германия схемата е една и съща. Не трябва да свиквам и това много ми помага” изтъкна той.