Премиерът на България Бойко Борисов счита, че Испания ще защити европейската си титла на първенството на Стария континент в Полша и Украйна. Борисов се изказа ласкаво за националния селекционер Любослав Пенев.

"От всички хора, които познавам, аз не съм виждал такъв педант, толкова отдаден на детайла човек като Любо Пенев. Той е далеч над Матеус и всички други", заяви Борисов пред TV7.

По отношение на родния шампионат премиерът заяви, че в "А" група не трябва да участват повече от 10 отбора. По този начин ще има по-голям брой интересни мачове, посетени от повече публика.

"За мен Испания е фаворит, но на европейски първенства винаги може да има изненади", заяви Борисов на въпрос кой ще спечели Евро 2012.

Министър-председателят добави, че Германия също никога не трябва да се отписва, а тимът на Португалия може да победи всеки, ако играта му върви. Бойко Борисов даде прогнози за два от двубоите в началото на шампионата.

Според него Испания ще победи Италия, а Португалия ще се наложи в един от възловите двубои в груповата фаза - срещу Бундестима.